E girişim internet girişimciliğinin  bir adı. Klasik işlere kafa tutan, dünyada milyonlarca dolarlık iş hacmi yaratan ve her yıl katlanarak büyüyen bir ticaret pazarı. Bilgisayarın ucundan gelen zenginlik. E ticaret te diyebileceğimiz büyük pazar.

İnternetin ve bilişimin büyük bir hızla geliştiği günümüzde iş kurma  anlayışları da hızla değişiyor. Eskiden yaşını başını almış işini uzun yıllarda tutturmuş ve zamanla hatırı sayılır gelir kazanan insanların yerini artık bilişimden anlayan e-ticareti bilen,   teknolojiyi iyi takip eden gençler  almaya başladı bile. Aynı zamanda çok kısa zamanda çok büyük cirolara ulaşan iş hacimleriyle. İnternet sayesinde işlerini 7 gün 24 saat yürütebiliyorlar, müşteriye her yerden ulaşabiliyorlar. İşlek bir caddede dükkan açmalarına da gerek yok. Bir masa sandalye ve internet bağlantısı ve bir bilgisayar yeterli. Yeter ki biraz yazılımdan biraz da bilişimden anlasın. İnanılmaz işlere imza atabiliyorlar. Hatta sanayici diye bildiğimiz bir çok holdinge meydan okuyacak kadar. Önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin sayılı zenginleri arasında yaşı 20-30 u aşmamış nice gencimizi görürsek şaşırmayalım. Aynı zamanda şimdi çok iyi kazanmakla öğünen bir çok holding ve iş adamının bu  yeni e girişimlere yeterince ilgi göstermezler ve işlerini dönüştüremezlerse piyasalardan teker teker silineceğini görmek için falcı olmaya gerek yok.

E tohum tarafından İTÜ Arı Teknokent  işbirliği ile   düzenlenen aynı zaman da Pozitif tv de canlı yayınlanan Girişimcilik Zirvesi 2016 İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapıldı. Zirvede e girişimlerinde başarılı bir çok girişimci ve yatırımcı tecrübelerini paylaştı. Girişimcilik Zirvesi’nde  E tohum’a bu yıl başvuru yapan yaklaşık 2 bin 500 girişim arasından seçilen 22 girişim, 2016’da yatırım yapılacak en başarılı E tohum girişimleri olarak belirlendi.
Bunlar; Dijital Kumbara, Simenty, Planote, Uzmanıyla Konuş, Beetouch, Magpos, İşini Sev, Fiza, Mobil Exper, Bean, Sukolay, Beatrips, Smart Assist, Nara, Eye Track, Beyond, Gaming Battleground, Mytoddlr, BDcabs, Gamedoora, StudyBud ve eList Guy oldu.

Hadi İstanbullu

Öğr. Gör. / Akdeniz Üniversitesi
Hadi İstanbullu 1964 tarihinde Kütahya'da esnaf bir babanın oğlu olarak doğdu. Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.F İşletme Bölümü'nden 1987 yılında mezun oldu. 2013 yılında "Kırsal Alanda Bir Turizm Markası Şehri Elmalı" isimli projede BAKA (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı) desteği ile Elmalılı Hamdi Yazır Kent Müzesi kuruluşu Proje Ekibinde görev aldı. 2013 ve 2014-2015 yıllarında AKGİM-KOSGEP-İŞKUR, ortak projesi ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde Girişimcilik Eğitmeni olarak görev aldı. Elmalı Meslek Yüksek Okulunda 1997 yılından beri Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır. İngilizce bilmekte, evli ve iki çocuk babasıdır.
Hadi İstanbullu

Latest posts by Hadi İstanbullu (see all)

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. * Zorunlu alanlar

formu temizleGönder