Etkileyici ve dramatik bir hayat ve başarı hikayesine sahip Hüseyin Özer. Kendi kişisel web sitesi olan huseyinozer.co.uk da hayatını ve iş yaşamını şöyle anlatıyor başarılı iş adamı:

“Annem ve babam ben küçük bir çocukken ayrıldı. Babam beni evlatlıktan reddettiğinde henüz 7 yaşındaydım. Bir süre yaşlı dedemin yanında kaldım. Dünya malına gönül bağlayan abim beni zehirledi. İstenmeyen çocuk oldum ve feleğin tokatını o yaşta yedim…

Her çocuk gibi benimde hayallerim vardı. Okumak istiyordum. Yazı yazmayı taşa ve duvara, kara değnekle yazarak öğrendim. Uzun bir süre keçi çobanlığı yaptım. Annem beni tabanca parası kazanıp, babamı vurmak için Ankara’ya gönderdi…

Ben küçüktüm ama Ankara büyük bir şehirdi…ve orada beni neyin beklediğini kestiremiyordum. Param ve kalacak yerim de yoktu. Otobüs bileti almak için 20 Lira borç almıştım. Bir süre Sıhhiye’deki bir umumi tuvalette yatıp kalktım.Tokat’ta istenmeyen, Ankara’da ise sokak çocuğu olmuştum…

Ulus meydanında çakmaklara benzin doldurarak para kazandım ve 20 Lira olan borcumu 40 Lira olarak geri ödedim. Daha sonra bir meyhanede çalışmaya başladım.Yatmak için de bir kömürlük kiraladım. Annemin öfkeyle aldığı o karar hayatımı değiştirmiş, herşey yolunda gidiyordu…

Ancak içimdeki okuma sevgisi engel tanımıyordu. Herkes ‘büyük adam’ olmak isterken, ben ‘iyi bir adam’ olmayı kafam koymuştum. Kitaplar alıp okumaya başladım…Okumayı sökünce İngilizce öğrenmeye karar verdim. Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e beni okutması için iki kez mektup yazdım ama olumlu cevap alamadım.

Ankara’da hayata tutunmayı ve mücadele etmeyi öğrendikten sonra İstanbul’a gitmeye karar verdim. Burada bir İngilizce hocasından özel ders aldım. Zaman su gibi akıp giderken askerlik çağına gelmiştim…Vatani görevimi tamamladıktan sonra Londra’ya gitmeye karar verdim. Bu kez uçak bileti alacak param yoktu. Otobüsten başka seçeneğim yoktu ve günlerce süren bir yolculuğunun sonunda Londra’ya vardım. Londra’da ilk işim bir İngilizce kursuna yazılmak oldu. Aynı zamanda bir dönerci de çalışmaya başladım.” diyen Hüseyin Özer, iş hayatı ve iş hayatında başarının sırlarına yönelik şu tiyoları veriyor:

“Yıllar sonra çalıştığım bu dükkanı satın aldım. Dönerci dükkanını lüks bir restoranta dönüştürdüm. Sağlıklı ve lezzetli yemekler yapmak için diyet hocaları tuttum.Yaklaşık 30 yıl iş yapmayan ve sürekli kapanan dükkanın kapısında uzun müşteri kuyrukları oluştu. Buradan yola çıkarak farklı Türk yemekleri geliştirdim. Büyükelçiler ve diğer devlet adamları rahat ve güvenli bir şekilde yemek yiyebilsinler diye dükkanımın camlarını kurşun geçirmez yaptım.

Ekonomik krizlerin yaşandığı dönemlerde ise sağlıklı ve ekonomik yemekler yapmak için Cafe’leri icat ettim. Yemeklerin fiyatını müşterilerimiz belirliyordu. Cafe zinciri böylece kurulmuş oldu. Ancak sonrasında bazı sebeplerle Cafe’leri satmak zorunda kaldım.

Özer ve Sofra restoranlarımız, başkent Londra’nın en işlek ve önemli merkezlerindedir. Aralarında Türk İngiliz Ticaret Odası’nın da bulunduğu Londra’daki tüm sivil toplum kuruluşlarına yıllardır sponsorluk yaparak, destek verdim. Daha sonra da ‘Hüseyin Özer Eğitim Vakfı’nı kurdum.”

İş hayatındaki başarısının sırrını, personele verdikleri eğitim ve dürüst olma olarak ifade eden Özer, verdikleri eğitimleri şöyle özetliyor:

“Başarımızın büyük bir bölümünün ardında bugüne kadar verdiğimiz eğitimlerin de büyük payı var. Restorantlarımızda; giyim, kuşam, yemek yeme sanatı, müşteri geri getirme sanatı, insan ilişkileri, şarap içimi, şaraptan anlama, sağlıklı yaşam, diyet, kendine iyi bakma, güzel konuşma sanatı, vücut dili, organizasyon yapma, dengeli yemek yeme, hijyen kuralları, marketi görme, strateji yapma, eleman yetiştirme; lokanta nasıl dolu tutulur ve bunları yaparken nasıl mutlu olursun… bunları öğretiyoruz.

Yüzde yüz dürüst olmanın getirilerini, kendini ve dünya insanlarını ayrım yapmadan sevmeyi, mutlu yaşam tarzını, müdürlük, genel müdürlük; komple bir yönetici nasıl olunur bunu öğretiyoruz.

Yıllardır restaurantlarımızda, restaurant yönetimini, yemek ve servisi öğretiyoruz. Menü nasıl düzenlenir, ekonomik şartlarda nasıl değişir, kriz nasıl hissedilir. Bulunduğu bölgenin müşterisi nasıl tanınır, fiyat nasıl ayarlanır, bunları öğretiyoruz.”

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. * Zorunlu alanlar

*

formu temizleGönder